Entrevistem a: Josep Montoto

Hola! Em dic Josep Montoto Garcia, tinc 51 anys i fa 33 anys que treballo  de Policia Local. La meva vida sempre ha estat vinculada d’una o altra manera  a l’esport. M’agrada la muntanya i tots els esports que s’hi poden practicar, també m’agrada  entrenar peses al gimnàs i el CrossFit. Sempre he practicat esport, gimnàstica i halterofília quan era molt jovenet, passant després per la muntanya i el ciclisme. Després en el món Policial i Militar he competit i espero seguir competint quan el Covid ens deixi en Raids Cívico-Militars. En el món civil també he competit en Raids d’Aventura Multidisciplinari i últimament el meu esport principal és el CrossFit.

 

Com vas conèixer Roxe i quant fa que practiques CrossFit?

Un dia d’ara fa dos anys, parlant amb un company conegut al món del CrossFit com a Teniente, li explicava que estava perdent la motivació en els entrenaments de Fitness i que tenia ganes de provar una disciplina nova, i el Teniente em va dir que feia molt poc que havien obert un Box nou, que es deia Roxe i em va posar en contacte amb el box. Roxe em va oferir anar a provar una classe, i quan la vaig acabar ja em vaig apuntar. Mentre feia la classe ja sabia que havia de continuar amb aquest esport.

 

Què és el que més t’agrada del CrossFit?

És difícil dir només una cosa, el CrossFit, m’agrada pel seu conjunt, perquè ho dones tot en cada entrenament, és igual el teu nivell. Treballes diferents disciplines (Força, Resistència i habilitats). Es creen uns vincles amb els companys que estàs entrenant  que només són possibles quan pateixes conjuntament. I una cosa que m’agrada i encara no sé perquè (jeje), és quan acabes l’entrenament destrossat i les mans obertes i marxes satisfet i orgullós de la feina feta.

 

Quina imatge tenies del CrossFit abans de començar-lo a practicar?

No tenia una imatge gaire definida, però no m’atreia massa, fins que no el practiques, no pots interioritzar el que estan fent els atletes de CrossFit.

 

Quin esport o hobbie practicaves abans?

Raid d’Aventura i peses al gimnàs, complementat amb sortir a córrer o alguna rodada en bici.

 

Què creus que té CrossFit que enganxa a la gent?

El sacrifici que suposa, no hi ha una classe que sigui fàcil, totes són intenses, has de donar-ho tot a cada entrenament. El companyerisme que es crea, si vas més lent la resta de companys t’animen com si anessis a guanyar els Games, això et fa acabar cada entrenament amb la sensació d’haver fet la feina.

 

Què li diries a una persona que s’està pensant en provar-ho?

Que ho provi, si no està molt en forma que no es desanimi, és una lluita amb un mateix i veurà l’evolució i quan la vegi, no voldrà parar.

 

Què tal els inicis? Recordes la teva primera classe?

Van ser genials, vaig descobrir que tenia muscles al meu cos que fins aquell moment desconeixia totalment, tenia agulletes i de tant en tant encara en tinc a llocs que cap altre esport m’havia fet tenir, però em veia evolucionar dia a dia i això em va enganxar.

 

Moviment favorit i el que més odies.

M’agraden els pull ups i quan em surten els muscle ups, no puc amb el over head squat, em fa patir molt.

 

Quin consell li donaries a algú que fa poquet que ha començat?

Que no es desanimi, que només es fixi en ell mateix i veurà com va millorant, i que sobretot no tingui pressa i aprengui molt bé els moviments bàsics i quan porti un temps entrenant i faci els moviments correctament l’evolució vindrà sola.