Entrevistem a Gemma Estruch

Quant proposem a la Gemma fer aquesta entrevista ens confesa que li fa molta vergonya i que ella és molt reservada i zero xarxes socials, però que si és per al Roxe, col·labora amb la causa. Moltes gràcies Gemma!

“Sóc la Gemma Estruch, tinc 41 anys i sóc de Cervera (tot i que fa 8 anys que visc a Girona). Vaig estudiar Enginyeria Electrònica i actualment estic treballant a una enginyeria desenvolupant el control i automatització de processos majoritàriament per la indústria farmacèutica. Sóc una persona molt vital, activa i amb ganes d’aprendre coses noves. L’esport m’ha acompanyat tota la meva vida, vaig començar de petita fent gimnàstica rítmica, tennis, natació….i ara m’he llençat a aquesta aventura que és el CrossFit.”

Perquè vas escollir practicar un esport com el CrossFit?
“La veritat és que quan vaig sentir que s’obria ROXE, no sabia què era el CrossFit. Volia tornar a fer esport de manera més regular, obríeu el BOX al costat de casa, em vaig informar i vaig pensar que podria ser un esport que s’adaptés al que estava buscant.”

Quant de temps fa que practiques CrossFit? Quants dies a la setmana?
“Vaig començar a ROXE el juny del 2019, per tant fa 1 any i 4 mesos, i hi vaig 3 dies a la setmana.”

Què tal els inicis al CrossFit? Recordes la teva primera classe?
“Oi tant que recordo la primera classe!!! Primer de tot i el que costa més al principi és entendre què hi diu a la pissarra. Recordo estar allà al davant, mirant el coach com explicava i no entenent res del què deia. Després, reconec que una vegada t’expliquen els exercicis i veus com es fan, la cosa canvia.
I els inicis no van ser tan complicats com em pensava. Està clar que quan comences no saps fer res i has d’anar agafant la tècnica poc a poc, però amb ganes, una mica de coordinació i l’ajuda dels coach tot s’aprèn.”

A quina hora acostumes a entrenar?
“Normalment entreno a les 18:30.”

Què tal el temps que portes amb nosaltres? Quina valoració fas?
“Faig una valoració molt positiva. A nivell de ROXE les instal·lacions estan molt bé, hi ha bon material, els coach són fantàstics i he fet molt bona amistat amb alguna gent del box. El tema d’entrenar amb gent que t’hi portes bé, per mi és un valor afegit, ja que a més a més de fer esport (que és l’objectiu principal), també alimentes altres coses a nivell social que per mi són molt necessàries. De vegades els coach ens han de posar una mica a lloc, però tot ajuda a fer les classes més amenes.”

Què tal la teva experiència amb els entrenaments online durant el confinament del mes de Març?
“Jo els vaig aprofitar moltíssim, sobretot els “Confined Games”, una programació diària que anàveu passant cada setmana. Dedicava una hora al dia a fer esport, m’anava molt bé a nivell mental. El tema dels wods online que vau oferir a través de l’app Zoom, també van ser una bona iniciativa, sempre va bé tenir algú que t’animi i t’apreti una mica, ni que sigui a través d’una pantalla. Era divertit veure com cadascú feia els exercicis amb el material que podia tenir per casa, ja fossin garrafes d’aigua, motxilles carregades de llibres o simples pals d’escombra. Tot i això, espero que aquest segon confinament, no duri tant com el primer i puguem tornar al box com abans millor.”

Abans de fer CrossFit, practicaves algún esport o activitat física? Havies provat d’anar al gimnàs?
“Si, com ja he dit abans, l’esport m’ha acompanyat tota la meva vida. De jove havia fet esport de competició i ja més gran havia anat al gimnàs, però em costava molt ser constant i em costava trobar la motivació per anar-hi.”

Què creus que té el CrossFit que pot engantxar a persones que no practiquen esports i a la vegada a esportistes d’altres disciplines?
“Crec que és un esport molt complet, exercites tot el cos i no fas exercicis repetitius com et pot passar en un gimnàs convencional. Cada dia et trobes amb rutines diferents, algunes més divertides que d’altres, però mai avorrides. Cada dia se’t plantegen nous reptes i sempre tens la capacitat de superar-te. Tot depèn d’on cada persona posi els seus límits.
Personalment, estic fent coses que mai a la vida pensava que seria capaç de fer. I estic convençuda que és una sensació que té molta gent que practica aquest esport.”

Creus que el CrossFit és per a tothom?
“Crec que el CrossFit és per tothom, però també requereix uns mínims de condició física, coordinació i l’actitud és molt important.  Un gimnàs de CrossFit no és un gimnàs convencional, i crec que has de saber on et poses. Si vas amb la mentalitat de vaig al gimnàs a fer alguna cosa, es possible que no superis la primera classe. Els wods són exigents i saps que patiràs sí o sí. Però està clar que tot depèn del nivell i les capacitats de cada persona. No se’t demana res que el teu cos no pugui assumir.”

Quin és el teu moviment preferit i el que més odies?
“El que més odio el tinc clar, és l’Snatch. Tot i que diuen que amb el temps passa a ser un dels moviments preferits, jo encara no li he trobat el què. Em queda molt per practicar. I el favorit no te’l sabria dir. Sé que els wods de força se’m fan més feixucs i m’agraden més els que són més dinàmics, i alternant moviments varis, però no en destacaria cap en concret.”

Diguen’s alguna cosa positiva i negativa de Roxe CrossFit.
“Com a coses positives destacaria el tracte, l’entrega i la professionalitat dels coach i el bon ambient general, i cosa negativa no en tindria cap de destacable.”