Mat Fraser es retira del CrossFit de Competició

Avui, una mica més de vuit anys després de l’inici de la meva carrera al CrossFit de competició, anuncio la meva retirada.

Al 2012, el propietari de Champlain Valley CrossFit em va inscriure a la competició interna Winter Throwdown. No podia pagar la quota d’inscripció de l’esdeveniment, i es va oferir a pagar-me-la, però em va dir que si guanyava, havia de comprar-me un parell de sabatilles de CrossFit. En aquell moment, jo entrenava amb unes Nike Air Max 90.

No entenia el bombo que se li donava al CrossFit.

Jo venia de el Centre d’Entrenament Olímpic, on vivia i respirava l’aixecament olímpic. El meu objectiu era competir en les Olimpíades, on cada arrencada i cada aixecament de pes era un esdeveniment seriós i silenciós. Però en Champlain Valley, era una classe plena de gent que corria d’un moviment a un altre i que queia dramàticament a terra al sonar el rellotge.

Al Throwdown, vaig acabar amb un primer lloc i 500 dòlars a la butxaca.

Quan era un universitari sense diners, vaig pensar que havia trobat or i de seguida vaig voler trobar més oportunitats per guanyar diners extra. Buscava en aquest lloc web on tots els esdeveniments locals publicaven les dates de les competicions i la bossa de premis.

Vaig començar a viatjar per tota Nova Anglaterra competint per 1.000 dòlars aquí i 5.000 enllà. No era un mal treball per a un estudiant a temps complet, però no vaig començar a practicar CrossFit amb la intenció de convertir-lo en la meva carrera.

Gairebé una dècada després, vaig creuar la línia de meta a The Ranch de la mà de la companya d’entrenament que s’ha convertit més aviat en una germana. Junts, cada un de nosaltres vam trencar el rècord de més campionats de CrossFit de la història. Ella havia aconseguit el seu quart, i contra tot pronòstic, jo havia aconseguit el meu cinquè.

En el meu primer Open, tot just vaig poder fer una dotzena de Burpees seguits.

En els meus últims CrossFit Games, vaig guanyar pel major marge de victòria en la història de l’esport.

Així que, d’una banda, és una decisió difícil.

El CrossFit és la forma en què he conegut als meus millors amics, socis de negocis, i fins i tot a la meva dona. El CrossFit és com vaig trobar a l’artista que em va tatuar al pit, com vaig poder viatjar per tot el món i com vaig comprar la casa a la qual aviat ens mudarem a Vermont.

Des del final de la temporada 2015, quan vaig decidir deixar de fotre i comprometre de ple amb aquest esport, el CrossFit ha estat el meu món.

I per aquesta mateixa raó, aquesta també és una decisió fàcil. Excepte unes setmanes a l’agost, en què em permeto un descans, la meva concentració ha estat implacable.

He deixat de banda les vacances, els comiats de solter i més cites amb Sammy de les que puc explicar, tot per no perdre ni una sola sessió d’entrenament ni una nit completa de son.

Durant vuit anys, cada dia ha estat més o menys el mateix: aixecar-me abans del que m’agradaria, vendre la meva ànima a la Assault Bike i als intervals de natació i als AMRAP de 40 minuts, menjar, dormir, repetir.

Cap decisió va ser involuntària.

En les setmanes prèvies als Games, vaig deixar de fer coses evidentment arriscades, com anar en moto a el gimnàs, i fins i tot petites coses que podien marcar la diferència, com no fer servir un ganivet per a la carn. No valia la pena el 0,01% de possibilitats de tallar-me i arruïnar la meva setmana d’entrenament o comprometre el meu rendiment durant la competició. M’obsessionava trobar millores en qualsevol lloc possible i sempre m’aterrava que se m’hagués escapat alguna.

Vaig entrenar amb por.

El treball dur va donar els seus fruits. Però ara estic preparat per prendre decisions basades en com afecten a la meva família, els meus amics, la meva salut i la meva felicitat, no només al meu rendiment.

La bona notícia és que després de la jubilació em veuran més que mai.

Mai vaig voler renunciar a la més mínima avantatge, així que no vaig publicar els meus entrenaments, ni vaig donar a conèixer la meva programació, ni tan sols insinuar les meves debilitats. En canvi, els vaig entrenar, sense descans, i en el procés em vaig guanyar la reputació de ser estoic, potser fins i tot arrogant, depenent de amb qui parlessis.

L’únic moment en què estic en l’ull públic és quan em presento a la feina. Em concentro en el meu objectiu. Estic allà per aconseguir el que he passat centenars, fins i tot milers d’hores perseguint. Això mai em va molestar -era un petit preu a pagar per ser el més gran-, però m’entusiasma mostrar-los el Mat que tots els que estan a prop meu sempre han vist.

Encara estic pensant en com formaré part d’aquesta comunitat. No planejo obrir el meu propi box afiliat, però estic a punt de començar a construir un gimnàs a casa, de què veureu molt al canal de YouTube que Sammy i jo anem a llançar aviat. A part d’això, estic desitjant viure la temporada com un aficionat, a l’igual que la resta de vostès.

Així que gràcies per permetre aquesta oportunitat, i un agraïment especial a tots els que m’han ajudat com a patrocinadors, companys d’entrenament, entrenadors o amics. Sempre estaré involucrat en el CrossFit. Només que ja no ho faré des del terra de la competició.

Artícle original a: Morning Chalk Up